![]() |
Snart bacon på bordet eller en fläkotlett |
En dag när jag stod i kön i vår Ica affär var det någon som köpte en massa kött. Jag blev så förvånad över hur lite det kostade för bl.a en bit kassler. Visserligen var det extra pris men 35kr! Sedan var det annat kött och det var lika billigt.
Jag kollade in köttdisken nästa gång jag var och handlade och såg att dansk ytterfilé kostade 59:-/kg och fläskoteletter 39:-/kg!!
Det är ingen uppmaning till att hålla koll på kilopriserna utan att fundera över hur kött kan vara så jäkla billigt.
Hur behandlas djur som slaktas och sedan säljs för 39:-/kg???
Tänk efter nästa gång ni köper kött om detta egentligen kan vara ett skäligt pris?
Jag köper en del godis ibland och det ligger på 79:-/kg, ganska märkligt då en del av godiset innehåller rester från nermalda djur! Ja jag borde inte äta godis heller!
Jag har börjat köpa naturgodis och det ligger mellan 129:-/kg/159:-/kg och i det ingår en del nötter,choklad och torkad frukt.
Kan någon förklara varför nötter, frukt och ren choklad kostar mer kilot än en köttbit??
Kan det bero på att nötter, frukt och choklad hanteras på ett mer varsamt sätt än våra stackars djur?
För att hålla ett så lågt kilopris måste innebära en stor produktion av avel, små kostnader för att hålla de vid liv med billigt och utspätt foder. Trånga bås för låg lokalhyra. Ingen bedövning vid kastrering av kultingar m.m
Jag vill bara göra er uppmärksamma på hur djuren måste ha det för dessa låga kostnader.
Och hur tror ni maten påverkar det vi äter och förbränner i våra kroppar?
Den frågan överlåter jag tille er själva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar